e

Aceasta poveste a început în urmā cu 10 ani, când George Mihāitā, directorul Teatrului de Comedie (teatru în care îmi desfāsor activitatea ca actritā), mi-a solicitat sprijinul pentru sustinerea unor cursuri de actorie pentru copii. Mai încercasem cu ani în urmā sā deschid o Scoalā de Arte pentru copii, dar nu am putut duce proiectul la finalitate.

Asadar, aparuse o șansă de a nu renunta la ceea ce-mi propusesem cu ani în urma – chiar de pe vremea cand absolvisem Liceul Pedagogic, apoi A.T.F.-ul și, mai târziu, dupa sustinerea Doctoratului în Arte. Lucrul cu copiii m-a motivat din totdeauna si nu am putut rāmâne indiferentā la prospetimea, curiozitatea si disponibilitatea lor de a se juca. A te juca este si secretul profesiei mele, secretul de a rāmâne viu, de a descoperi de fiecare datā ceva nou în orice situatie din viata scenicā sau realā. Multi dintre adulti îsi pierd aceastā prospetime, aceastā bucurie de a fi adevărați, de a se raporta direct si sincer la cei din jur sau la ce le oferā viata. Teatrul este o cale, un drum, un mod de a vedea si de a întelege experientele, un drum cu multiple posibilitāti de a trāi mai frumos si mai cinstit, de a experimenta, de a cunoaste in profunzime sufletul uman atât de contradictoriu, de a descoperi si de a controla multe din fricile dobândite.

Au trecut 10 ani… fārā să-mi dau seama. Între timp, am cooptat-o pe Luminița Bucur, cu care colaborez de 8 ani și care “a crescut” didactic alături de mine. Împreunā am reușit ca în fiecare an (cu excepția pandemiei) sā facem spectacole-examen și tabere, sā crestem generații de copii talentați, copii care au devenit între timp actori, regizori de teatru sau de film, scenografi… Nici părinții nu au fost uitați :). Multi dintre ei au devenit cursanții grupelor de actorie pentru adulți non-profesionisti, grupe cu care ne mândrim!

Dragi părinți și copii, vā mulțumesc ca ati fost si sunteti alaturi de mine in aceasta aventura!